Gulvinstallasjon

Gulv kan installeres skrudd i bjelker, hellimt eller flytende. Det er fordeler og ulemper med de forskjellige metodene og i enkelte tilfeller er valget gjort gjennom ønsker om gulvvarme og tilgjengelig takhøyde. Under følger en del ting å tenke på i forbindelse med installasjon.

Undergulv:

Norsk Standard er et ufravikelig krav til prosjektarbeid og betyr kort fortalt at man trenger et flatt undergulv. Maksimalt avvik måles med to meters rettholt og kan ikke være over +-1 mm. Problemer som oppsprekking og knirk er resultater av for dårlige undergulv.

Tildekking:

Dekk til gulvene med egnet materiale dersom flaten ikke umiddelbart skal benyttes. Papp eller melkepapp er gode materialer som kan forsterkes med Huntonitt dersom det blir mye slitasje. ALDRI benytt tape direkte på et nytt gulv, og ikke benytt plast som tildekking!!

Installasjonsstrøk før bruk:

Uten unntak anbefaler vi ett «toppstrøk» med olje eller hardvoksolje på nye gulv selv om de er levert ferdig oljet fra fabrikken. Det gir en mer homogen finish av overflaten, forsterker fabrikkbehandlingen, og gir en bra start på det periodiske vedlikeholdet.

Fuktighet i materialer og i rommet:

Vannbåren gulvvarme:

Elektrisk gulvvarme: